Hvordan vasker du dine sko?

Hogyan mosd a cipődet?

Képzelje el, hogy a sneakers tisztítása az valami, amire sokan talán nem is gondolnak, mint szükséges dolog, amit időről időre el kell végezni, mivel gyakran ugyanazt a cipőt használják újra és újra. Azt is gondolhatja, hogy a cipők olyanok, mint a ruhák, és biztosan csak bedobhatja őket a mosógépbe, hogy újra tiszták legyenek. Ami gyakran történik, az az, hogy tönkreteheti a cipőhöz használt finom anyagokat, és a legrosszabb esetben teljesen eltorzíthatja a cipőjét. Tehát ha valóban arra gondol, hogy a cipőjét a mosógépbe teszi, tegye óvatosan, és tartsa távol a szárítógéptől. Helyezze a cipőket egy párnahuzatba, használjon hideg vizet, nagyon kevés mosószert, és ha teljesen fehér cipőket mos, inkább használjon fehérítőt, alacsony vagy egyáltalán nem centrifugálva, és hagyja levegőn megszáradni. Ismét: semmi szárítógép! Alább bemutatjuk, hogyan lehet kézi mosással elkerülni, hogy tönkretegyük kedvenc párját.

Kerülje el a piszkos cipőket ezzel a trükkel

A fehér cipőkhöz tartozó legjobb tippek közé tartozik a megelőzés. Ha szeretné, hogy az új sneakers a lehető leghosszabb ideig tiszták és fehérek maradjanak, az első, amit tennie kell, hogy impregnálja a cipőket a használat előtt. Ez csökkenti annak valószínűségét, hogy piszok tapadjon a cipőkhöz, és hogy bármilyen folt könnyebben eltávolítható legyen. Ha a kár már megtörtént, akkor számos hatékony tippünk van, amelyek még a legrosszabb foltokat is eltávolítják.

Általános tippek

Itt van néhány általános javaslat a cipője megjelenésének és minőségének megőrzésére, mielőtt közvetlenül rátérnénk arra, hogyan kell mosni őket. Ezek nagyon egyszerűek, és hamarosan egy kellemes rutinná válhatnak, amikor hazatér. Mindig a legjobb, ha ezeket a lépéseket a lehető leghamarabb megteszi, hogy megakadályozza, hogy nagyon nehézzé váljon őket újra tisztává tenni.

1. lépés - Tisztítsa le a látható piszkot. Értékelje, mennyi ideje van ahhoz, hogy ezt megtegye, és használjon egy tiszta törölközőt, egy régi fogkefét, amit meg szeretne szabadítani, vagy ha nagyon siet, akkor a kezét.

Ahogy a fogaival is fontos eltávolítani a piszkot a cipőkből, hogy ne súlyosbodjon a helyzet - ez megspórolja a jövőbeli problémákat és fejfájást.

2. lépés - A következő dolog, amit tehet, hogy eltávolítja a kirándulásból származó megmaradt piszkot; még ha csak a boltba ment is, ahol az út tiszta - meglepődne, mennyi ragad meg a cipője alatt.

Öblítse le a cipőket egy nedves törölközővel vagy egy koncentrált vízsugárral; például a mosogató alatt vagy a zuhanyfej alatt, ha elég óvatos. Ez különösen hasznos, ha futott már az erdőben, ahol nedves és sáros az út.

3. lépés - Végül tisztítsa meg a nagy és látható foltokat. Ha nagy foltokat kapott a cipőjére, és azok frissek, valószínűleg eltávolíthatók, ha gyorsan egy szappan- és vízkeveréket alkalmaz a foltra.

Hogy milyen termékeket használhat ehhez, az a cipőtől függ, és később részletesebben is fogunk beszélni arról, hogyan lehet eltávolítani a nehezen eltávolítható foltokat és márkákat. A többi általános tipp nagyon segít, de fontos, hogy óvatos legyen a különböző anyagokkal, amelyekből a cipők készülnek, és ez kicsit több figyelmet igényel Öntől, ha további tisztítást szeretne végezni. Alább végigvezetjük, hogyan kell mosni a kötött, hálós, vászon, bőr, szintetikus bőrből készült és nubuk cipőket.

Kötött és hálós cipők

Ez a kötött cipő leírására is használt kifejezés, mely légáteresztő és hálószerű megjelenésű. Nemrégiben nagy divat lett a kötött sneakers viselése, de a probléma az, hogy könnyen piszkosodnak is. A cipőkben található egyéb anyagokkal ellentétben a kötött anyagok természetükből adódóan nagyon porózusak; más szóval lyukakkal és nyílásokkal ellátottak. Ez azt jelenti, hogy vonzzák a sarat, piszkot, izzadságot és mindent, ami beléphet az anyagba, és amelyeket gyakran lehetetlenné válik tisztítani.

A hálós cipők ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, mint a kötött cipők, mivel mindkettő lélegző anyagból készült. A piszok és egyéb szennyeződések megragadnak a cipő körüli hálóban, amikor például futni megy vagy edz. A különbség a hálós és a kötött cipők között az, hogy a hálós cipők általában szintetikus anyagokból, például poliészterből vagy nylonból készülnek, és ezért alaposabb tisztítást is elviselnek.

Hogyan mossa a cipőket a mosógépben

Futócipőink hálós anyagból készültek, és megállapítottuk, hogy bírják a mosógépet, amennyiben kiveszi a fűzőket és a talpbetétet, és a mosógépet 30 fokra állítja alacsony centrifugával. A fehér cipők úgy vannak kialakítva, hogy hosszabb ideig megőrizzék fehér színüket. De ha óvatosabb szeretne lenni, kövesse az alábbi tanácsokat.

sneakers, cipőt mosni, hogyan kell cipőt mosni

Ezzel az útmutatóval lehetővé tesszük a lehetetlent. Bár a kötött és hálós cipők sok gondoskodást igényelnek, ez nem jelenti azt, hogy nem lehet visszaalakítani őket eredeti állapotukba - csak egy kis türelemre és gyengédségre van szükségük.

Hogyan csinálja

Kötött cipők esetén nagyon óvatosnak kell lennie, puhák és formálhatóak, ami törékenyebbé teszi őket, mint a nylon keverékű háló vagy más anyagok. Ezért a kefélés nem ajánlott, és túl durva az anyag számára, ezért egy puha rongyot vagy mikroszálas kendőt kell használnia a foltok eltávolításához.

  1. A tisztítószerekkel kapcsolatban is óvatosnak kell lennie. A mosószerekben található vegyszerek túl erősek lehetnek az anyag számára. Inkább használjon enyhe tusfürdőt.
  2. Fedje le a területet, amelyet meg szeretne mosni, a szappannal, és nedvesítse meg hideg vízzel.
  3. Óvatosan dörzsölje meg a kendővel, amíg a folt ki nem emelkedik az anyagból.
  4. Távolítsa el a szappanmaradványokat nedves törölközővel, és hagyja levegőn megszáradni.

A hálós cipők esetében lehet, hogy erősebb anyagokat használtak, mint például nylon és poliészter, és ezért lehetőség van kefe használatára, ha van egy, vagy egy régi fogkefére. Az is változhat, hogy a cipők puhák vagy kemények; tehát ha fogkefét használ, puha sörtéjűt használjon a puhákhoz és kemény sörtéjűt a keményekhez.

  1. Ismeri legjobban a cipőit, így válassza ki a megfelelő kefét - puha a puhákhoz és kemény a keményekhez.
  2. Seperje le a cipőn lévő piszkot és koszot.
  3. Keverjen össze 1 rész szódabikarbónát / sütőport 1 rész ecettel, és nedvesítse be a keveréket a piszkos területeken vagy foltokon körülbelül 15 percig.
  4. Miután eltelt a 15 perc, óvatosan súrolja meg a területet, amelyet befedett, néhány percig, majd végül használjon egy puha, nedves kendőt, hogy leöblítse és eltávolítsa.
fekete futócipők, sneakers, edzőcipők

Szintetikus bőrcipők

A szintetikus bőrcipők anyaga nem tartja olyan szorosan a foltokat, mint a nylon/poliészter háló, és sokkal elnézőbb, mint az igazi bőrcipők, így szerencsére sokkal könnyebb tisztán tartani a szintetikus cipőket. Reméljük, észre fogja venni, hogy a piszkok könnyen eltávolíthatók, amikor elkezdi tisztítani őket.

Hogyan csinálja

  1. Keverje össze a forró vizet és egy kis enyhe mosószert.
  2. Vegyen egy tiszta törölközőt, és nedvesítse meg a keverékben, mielőtt elkezdi tisztítani a cipő piszkos területeit.
  3. Miután nedvesítette a piszkos területeket, óvatosan dörzsölje meg őket egy kefével vagy fogkefével néhány percig.
  4. Törölje le a cipőket egy puha, nedves kendővel, hogy eltávolítsa a szappanmaradványokat, és hagyja levegőn megszáradni.

Vászon sneakers

A vászoncipők azonban kevésbé elnézőek és könnyebben piszkosodnak, mint a szintetikus bőrcipők, de viszont nagyon tartósak. Ezt mondva, lehetséges a cipőket a mosógépben tisztítani; csak vigyázzon, hogy párnahuzatba helyezze őket, és használjon kímélő programot hideg vízben és nagyon kevés mosószerrel. Ha a cipők teljesen fehérek, hozzáadhat fehérítőt és kihagyhatja a mosószert. Amikor a program véget ér, vegye ki őket, és hagyja levegőn megszáradni. De mindig a legjobb kezet mosni a cipőket, mert így jobban ellenőrizheti, hogy mi megy hova.

Hogyan csinálja kézzel

  1. Készítsen egy keveréket, amely egyenlő részekből készült szódabikarbónából és forró vízből.
  2. Keressen egy régi fogkefét vagy egy újat, amely kifejezetten cipőkhez készült, és mártsa be a készített keverékbe.
  3. Dörzsölje le a foltokat és a piszkot a cipőkről a fogkefével, amíg tiszták nem lesznek.
  4. Hagyja, hogy a cipők száradjanak a keverékkel, mielőtt esetleg lemosná a szódás keveréket azután, amikor az megszáradt és megszilárdult egy nedves kendővel.

Bőrcipők

A bőr kiváló anyag lehet, amely sokat tehet egy öltözetért, de ugyanakkor nagy frusztrációkat és fejfájást is okozhat, amikor tisztítani kell. Könnyen kaphat néhány foltot a bőrcipőkre, és rendkívül érzékenyek a kopásra, ami torzíthatja az anyag természetes patináját. Amint észreveszi, hogy cipője foltot kapott, fontos, hogy alaposan tisztítsa meg a megjelent foltokat.

Hogyan csinálja

  1. Készítse el a keveréket egy kevés folyékony mosogatószerből és vízből egy tálban. Mártsa a mikroszálas kendőt a keverékbe, és használja óvatosan a látható piszkok és sófoltok eltávolítására a cipő felszínéről.
  2. Adjon hozzá szódabikarbónát a 1. lépésben készült keverékhez, és keverje el egy régi fogkefével vagy bőrhöz megfelelő kefével. Használja a fogkefét a cipő talpának súrolására, amíg már nem lát tisztát. Törölje le a szappant és a koszt a mikroszálas kendővel, vagy öblítse le óvatosan a mosogató alatt.
  3. Okos ötlet, amit kitaláltunk, hogy használja az ablaktisztítót a cipők fényesebbé tételére! Permetezze a szert közvetlenül a cipőre, vagy egy mikroszálas kendőre, fényesítse, majd törölje le.
  4. Ugyanezt végezze el a másik cipővel, és hagyja teljesen megszáradni, de tartsa őket távol a közvetlen napsütéstől és hőtől.

Szuede cipők

A szuede sneakers az egyik legfrusztrálóbb cipő a minőség megőrzésére. A szuede nem rendelkezik a bőr külső védőrétegével, ami a puha tapintást adja, de ez azt is jelenti, hogy nagyon érzékeny minden balesetre, amelyekbe belekerülhet, ha viseled őket. Hogy még rosszabb legyen, a szuede meglehetősen ellenálló a tisztítással szemben.

Ha még nem tette, jó ötlet egy, a szuede számára kifejezetten tervezett kefét beszerezni. Csak legyen óvatos a kefélésnél, mert nem akarja, hogy túl agresszív legyen, de a kefe csodákra képes a felület tisztításában.

Egy másik dolog, amire érdemes befektetni, egy szuede radír. A radírt a foltra nyomja, dörzsöli és manipulálja, amíg a folt eltűnik. Amikor kész van, használjon egy tiszta kendőt a tisztítószer maradványainak eltávolítására.

Ha a cipők még mindig nincsenek tisztán, miután használta a két eszközt, amelyekbe befektetett, vagy ha egyszerűen nem akar befektetni, használhat fehér ecetet.

Hogyan csinálja

  1. Vigyen fel egy kevés fehér ecetet egy tiszta kendőre, és óvatosan nedvesítse meg a foltot. Nem szükséges sok ecet, ezért használjon annyit, amennyire csak lehet.
  2. Óvatosan dörzsölje le a foltot a kendővel, amelyen fehér ecet van.
  3. Ha eltávolította a foltot, tisztítsa meg a területet egy nedves kendővel vagy törölközővel, és hagyja levegőn megszáradni.

Hogyan tartsa tisztán a cipőket

Most, hogy alapos bevezetőt kapott a sneakers tisztításáról, összefoglalhatjuk az útmutatót néhány egyszerű tippel, hogy a cipőket tisztán tartsa.

  1. Vizsgálja meg a cipőket minden alkalommal, amikor hazaérkezik. Talán úgy tűnik, hogy ez egy szükségtelen és bosszantó dolog, de ha tudja, hogyan állnak a cipői, mielőtt elrakja őket, megőrizheti a minőségüket.
  2. Rendkívül fontos tisztítani
Vissza a blogba